Werk in uitvoering

Werk in uitvoering

Door

Beschrijving

'Richard Bachman' was het pseudoniem waaronder Stephen King in het begin van zijn carrière een aantal fascinerende thrillers publiceerde: Razernij, De marathon, Werk in Uitvoering en Vlucht naar de top.

Een man weigert te verhuizen als er een weg aangelegd moet worden op de plaats waar zijn huis staat. Hij besluit keihard terug te slaan...

Contacteer de verkoper

Prijs

€ 3

Uitgeverij

Luitingh Utrecht

Jaar van publicatie

Taal

Nederlands

Boekbinding

Pocket

Staat

Als nieuw

Af te halen in

Rijkevorsel

Provincie

Deel dit zoekertje

Omschrijving

De Franse historicus en filosoof Pierre Rosanvallon is een van de spraakmakendste denkers over de hedendaagse democratie. Hij gaat niet uit van een normatief ideaalmodel van democratie, maar vertrekt vanuit het historische gegeven dat de democratie steeds opnieuw hooggestemde verwachtingen en hoop wekt, maar evenzeer gepaard gaat met teleurstellingen, verwarring en weerstand. Origineel, erudiet en nauwgezet beschrijft Rosanvallon de geschiedenis van die permanente spanning. In De democratie denken. Werk in uitvoering gaat Pierre Rosanvallon in op zijn werk en methode, de betekenis van het politieke wantrouwen, de afnemende legitimiteit van democratische instellingen, de tanende zeggingskracht van het gelijkheidsideaal en de veronachtzaming van het belang van het bestuur in de democratie. Het verschijnsel populisme analyseert hij als een pathologie van de democratie. Om die pathologie te bezweren, komt het erop aan opnieuw een gemeenschappelijke wereld te organiseren en daarin het algemeen belang centraal te stellen.

Verkoper

Miranda Sterkens

Online sinds woensdag 07/03/2012 18:12 en 395 keer bekeken

Reactie achterlaten

Heb je interesse in dit zoekertje? Dan kan je via dit formulier in contact komen met de verkoper.

Naam + Voornaam mag niet leeg zijn
E-mail adres mag niet leeg zijn
Beschrijving mag niet leeg zijn